10 nejzajímavějších červnových básní na jednom místě! Vybírejte z toho nejlepšího

Hledáte básničky o červnu, kterými byste oslavili konec školního roku? 

Chcete sebe i své blízké potěšit milými rýmovanými texty, které jsou plné sluníčka a číší z nich blížící se prázdninová atmosféra?

Pusťte se do čtení a inspirujte se těmi nejkrásnějšími červnovými verši!

Červnové rýmy o konci školního roku

Konec školního roku se blíží a vaše ratolest by ráda potěšila své spolužáky milou básničkou? 

Oslavte konec školního roku prostřednictvím rýmů plných sluníčka!

Letní prázdniny skoro začaly, velmi jsme se na konec června těšili. Po měsících trápení, se pomalu dáváme do lenošení. Dobrodružství na nás čekají, všichni se za nimi za chvíli vydají. S kamarády jsme se velmi nasmáli, hlouposti jsme dělali, na kolech jezdili a plavali, i turistiku jsme zvládali. Prázdniny jsou vysněný čas, aby si oddechl každý z nás.
Už je léto nádherné, svítí slunce červnové. Škola končí, tráva roste pojďme do přírody, vždyť je to tak prosté! Šumí moře, šumí řeka, pocestujeme do daleka. S rodinou či kamarády hlavně žít teď a tady!
Červen, ten mám velmi ráda, škola končí, den je dlouhý a noc krátká. Všichni máme rádi léto a už je nám strašně teplo. Půjdeme my do lesa, vycestujeme hned dneska. Uvidíme kvítky krásné, modré, žluté, všelijaké. Máme rádi naše léto, To sluneční zdravé světlo.
Batoh, kniha, sešit v koutě, krátké noci, dny jsou dlouhé. Učíme se? Mýlíte se! Na co? Vždyť je škola u konce. Běhat, plavat, tancovat, nevím, co si dřív vybrat. A když prší, to je chvíle, čas si sednout k dobré knize.
Každé dítě je rádo, když nastane prázdnin čas. Jedno hned ven vyrazí, druhé bude doma sedět zas. Milá školo, dobře se měj, před začátkem září nečekej mě. Já mám plány celkem jiné, takže se tak brzy neuvidíme. Budu dlouho spát a hodně si hrát. Fotbal, hokej, práce nějaká, co mě toto léto čeká? Kamarádi, rodino, přijde vaše hodina. Doufám, že zdravý budu, protože sportovat určitě půjdu. Půjdu do cizích krajů, uvidím množství rájů, najdu si kamarády snad, budu je mít určitě rád.
Louka se zeleným ječmenem pod modrou oblohou.
zdroj: unsplash.com

Hledáte nějaké prázdninové básničky? Prozkoumejte básničky o červenci s tématikou prázdnin!

Nádherné básničky o červnu

S červnem přichází spousta slunečních paprsků, lepší nálada a vůně rozkvetlých luk všude kolem. 

Přivítejte léto některou z nádherných básniček!

Červen už přišel k nám, radují se děti. Sluníčko už teplé je a pestré jsou květy. Rozkvetlá louka je plná květů, nejkrásnější svět je to ze všech světů.
Nejradši mám na červnu, že nemusím už moc myslet na školu. Zelená je travička a tu papá kravička. Zasadila jsem si zrnko, vyroste mi z toho slunko. Slunko jako slunečnice, opálí nám všem líce.
Ty večery mrazivé, vystřídá teplý vánek. Probudí v nás touhu nových lásek. A jak to probíhá u vás? Cítíte kouzlo přicházejícího června? Pokud ano, je to skvělé, užijte si léto jen a jen podle sebe!
Červnové slunce vykouklo, déšť už přestal padat, květy, ptáčci, zvířátka, začali se scházet. Děti běhají sem a tam, hrají si a křičí, Den vítězí nad nocí, a to dospělé ničí.
Ucítil jsi vůni a uslyšel zpěv ptačího tónu slza v oku se ti zaleskla a jiskra štěstí probleskla. Když uviděl jsi květů plnou louku podej si s červnem k přivítání ruku. Na louce mezi barevnými květy potěší tě pobíhající děti. Červen, to je pro každého dar. Vítr už tak nechladí slunce svým teplým paprskem pohladí. Všichni máme radost v srdci.

S přicházejícími prázdninami se všichni těší na spoustu letních zážitků. Podívejte se, jakou básničkou o létě byste mohli svým blízkým rozveselit prázdniny.

Básničky o červnu oslavují konec školního roku, na který čeká nejedno dítě. 

Uvedené červnové rýmy se týkají také přírody, výletů a prázdninových dobrodružství s rodinou a přáteli. 

Pobavte své blízké milým nápadem v podobě červnové básničky, oslavující přicházející volný čas a krásné slunečné počasí.

Chcete ještě více básniček o období, kdy všechno rozkvétá a konečně se otepluje? Prozkoumejte básničky o květnu!

Autor článku
Markéta Bieleszová

Sdílená radost je dvojnásobná radost. Ať už se jedná o narozeniny, svátek, svatbu nebo jiné výročí, je nádherné sdílet tyto chvilky s ostatními. To je možné prostřednictvím upřímných slov. V mých článcích se snažím čtenáři nabídnout takové texty, které se dotknou lidského srdce a vykouzlí úsměv na tváři.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X