12 nejlepších červencových básní na jednom místě! Vybírejte z těch nejkrásnějších veršů

Následující básničky o červenci vám a vašim blízkým určitě rozveselí léto!

Ať už chcete verše použít v rámci rozloučení se se školním rokem nebo jako přání k dovolené, či chcete svému okolí udělat radost jen tak, tady si určitě vyberete! 

Inspirujte se těmi nejkrásnějšími červencovými rýmy!

Žena otočená zády, ležící v houpací síti, hledící na jezero obklopené zalesněnými horami.
zdroj: unsplash.com

Červencové rýmovačky o konci školního roku

Asi každé dítko se těší, až budou zase prázdniny. Konec úkolů a dalších školních povinností, které jednoduše nejsou zábavné. 

Hurá! Rozlučte se se školním rokem prostřednictvím básničky a užijte si perfektní prázdniny!

Opět se tu červen s červencem střetá, a v našich myslích vyvstává věta: Školní rok už končí zas a nastane prázdnin čas. Odložíme knížky, pera, divný pocit duši svírá. Už se učit netřeba, osiří naše třída.
Na stole kytice květů, před námi plno nových světů. V rukou svíráme vysvědčení, všechno zlé vejde do zapomnění. Zase je jeden školní rok za námi, myšlenek tisíc víří nám hlavami. Je tady červenec a nás čekají prázdniny plné krás, tak vítej léto a zůstaň v nás.
Letní prázdniny začaly, velmi jsme se na ně těšili. Po měsících trápení, jsme se dali do lenošení. Dobrodružství na nás čekala, tak jsem se za nimi vydala. S kamarády jsme se velmi nasmáli, hlouposti vyváděli, na kole jezdili i plavali, i pár hor zdolali. Nejen červenec je vysněný čas, aby si oddechl každý jeden z nás.
Milá školo, dobře se měj, před začátkem září mě nečekej. Já mám plány celkem jiné, takže se tak brzy neuvidíme. Budeme dlouho spát a hodně si hrát, fotbal, hokej, práce nějaká, co mě toto léto ještě čeká? Kamarádi, rodino, v červenci přijde vaše hodina. Doufám, že zdravý/zdravá budu, protože sportovat určitě půjdu.
Začaly už prázdniny, hurá, pojďme na hřiby. Voda chladí, slunce pálí, červenec nás vždy naladí. Úsměv na tváři je naladěný, každý je z něho okouzlený. Egypt, Bulharsko nebo Řecko, je těžké vybrat si to správné místo. No můžeme být věrní naší vlasti, je tady věru hodně vod a vrchů dosti. Krásné štíty hor, ničeho se neboj!
Už jsou u nás prázdniny, máme chuť na zmrzliny. Dva měsíce volnosti, to jsou samé radosti. Škola zavřela vrata a nikdo nekřičí kampak!

Podívejte se, jakými dalšími básničkami pro děti byste mohli potěšit ouška svých malých ratolestí.

Prázdninové básničky o červenci

Červenec je období dlouhých dní, v rámci kterých je možné zažít spoustu dobrodružství.

V tomto měsíci se lidé také často vydávají na dovolené a poznávají nová místa. 

Užijte si krásný červencový čas s uvedenými básničkami, kterými můžete svým blízkým popřát hezké léto!

Balíme jen kufry, tašky, červenec má s námi život těžký. Každý z domu naráz letí, prázdniny mají všechny děti. Jednou jsem tu a jednou zase tam vzpomínky do kufru si dám.
Už je léto nádherné, svítí světlo slunečné. Roste tráva, roste květ, pojďme děti na výlet. Šumí moře, šumí řeka, v červenci cestujeme do daleka. Do Anglie, do Afriky, ale ne do Ameriky.
Letní prázdniny mám velmi ráda, den je dlouhý a noc krátká. Všichni máme rádi léto a už je nám strašně teplo. V červenci půjdeme do lesa, vycestujeme už dneska. Uvidíme kvítky zralé, modré, žluté i červené. Máme rádi červenec, slunce, voda a možná nějaký ten mravenec!
Už nás čeká les a louka, osvěžení potok ponouká. Už jsi slunce paprsky chystá, už nás láká voda čistá. Červenec je zase tady, letošní prázdniny budou určitě bez vady.
Celý rok se na to těším, až zase přijdou prázdniny, slunce svítí, voda láká, polní cesta už nás čeká. Vezmu košík proutěný, a utíkám na hřiby, travička se zelená, červenec nás už vítá.
Červenec, to je vysněný čas, má ho rád každý jeden z nás. Přes zimu všichni sáňkujeme, v létě se zase vykoupeme. Už se blíží, je tu ten čas, prázdniny jsou tu zas.

S prázdninami neodmyslitelně souvisí pořádná dovolená. Prohlédněte si naše nejkrásnější přání k dovolené!

Básničky o červenci mohou děti použít jako rozloučení se se školním rokem. 

Uvedenými verši můžete svým blízkým také popřát hezké prázdniny, příjemnou dovolenou a léto plné dobrodružství. 

Vybírejte z rýmovaček, které vyzdvihují krásu volného času, zábavy a vzrušení z nových zážitků, které jsou s létem neodmyslitelně spojeny.

Autor článku
Markéta Bieleszová

Sdílená radost je dvojnásobná radost. Ať už se jedná o narozeniny, svátek, svatbu nebo jiné výročí, je nádherné sdílet tyto chvilky s ostatními. To je možné prostřednictvím upřímných slov. V mých článcích se snažím čtenáři nabídnout takové texty, které se dotknou lidského srdce a vykouzlí úsměv na tváři.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X