Nejkrásnější milostné básně pro všechny zasažené Amorovým šípem! Inspirujte se a potěšte svou lásku

Láska je nejkrásnější pocit, který může člověka potkat.

Popsat to, co cítíte je mnohdy složité, ale věřte, že krásná zamilovaná básnička z opravdové lásky vyjádří vše, co jste chtěli povědět.

Láska je pro všechny, hledáte-li vyznání od srdce, přinášíme vám spoustu nápadů a inspirace.

Nejhezčí verše pro zamilované

K tomu, aby se člověk zamiloval stačí nepatrná chvíle. Láska přináší radost, ale také starosti. Rýmem však nemůžete nikdy nic pokazit, ať už vás srdce bolí nebo vám čerstvě tepe.

Básnička pro zamilované formou sms může být nádherným gestem při sbližování.

Věděli jste, že líbání prodlužuje život? Tak svou lásku navnaďte zamilovanou básničkou přímo od srdce.

Držet tvou ruku hřeje mé srdce až do morku kostí, je těžké představit si, že tě nemám, že mám jen starosti. Stačí jeden pohled, to neutuchající vzrušení, tváříš se, jako kdybys neměla tušení, přitom mohl bych tě jen těžko milovat víc, láska má sahá až na měsíc.
Kdyby všechen čas na světě patřil jen tobě, kdybych všechno měla dát jediné osobě, nelituji ani vteřiny, pro mě jsi, byl a budeš jediný.
Růže jsou červené, fialky modré. Zatraceně. Dovol mi políbit tě.
Zaměstnávám se, pořád něco dělám, pokaždé, když se zastavím, říkám si, hlavu si nelam, stejně si tě, lásko, zase představím, s úsměvem laskavým, miluji tě, s tím nic nenadělám.

Pokud nastala chvíle, kdy vaše žena slaví významné jubileum, překvapte ji a napište pro ni blahopřání, na které nezapomene!

Zamilované básničky pro ženy

Okouzlila vás, je jedinečná a myslíte na ni v každém okamžiku? Vyjádřete svůj obdiv nejkrásnějším rýmem z lásky.

Zamilovanou básničku pro ni je vhodné doplnit i pozorností ve formě květin nebo malého dárku.

Jste spolu dlouho a zmáhá vás stereotyp? Vaši manželku jistě potěší, když si vzpomenete na výročí a potěšíte ji originální milostnou básní od srdce.

Pojď blíž lásko, buď tou, co naslouchá, nech mě šeptat ti do ucha. Dovol, abych ti to řekl tiše, nechci, aby to někdo jiný slyšel. Je to soukromé a jen mezi námi dvěma, jen chci, abys navždy věděla, jak moc tě miluji za ta léta celá.
Miluji své oči, když se do nich díváš. svou radost, když se na mě usmíváš, miluji své jméno, když ho šeptáš lásko, miluji své srdce, když ho miluješ i ty, má krásko.
Jako včely milují med a květiny slunce, tak já miluji tebe, šeptám ti tichounce.
Tvůj úsměv mě nikdy nepřestane dojímat, tvůj dotek bere mi dech. Promlouváš a já chtěl bych tě objímat, líbat tě na tvých rtech.
muž drží květinu za zády, žena se na něj směje
zdroj: pexels.com

Zamilované básničky pro muže

Je to on? Ten pravý, božský, jedinečný? Získejte si jeho srdce krásným veršem jen pro něj!

První láska bývá silná, najděte zde básničku z lásky pro kluka, kterého milujete a dejte mu své city najevo.

Zamilovanou básničkou pro něj urovnáte nepokoje, které občas otřesou každým vztahem.

Vždycky jsi tím, na koho myslím, snem, který se mi zdá, i když bdím. Přesto se nechci probudit, o tobě ve dne, v noci, chci pořád snít.
​​Jak nektar naplňuje květ a dává včelám obživu, potřebuji tě každou hodinu, abys dal mi svou lásku, sladkou, jako med, mou druhou polovinu.
Vstoupil jsi do mého života, jako má nedílná jistota. Vzal jsi mou bolest, chtěl ji ode mě odlákat, na tvém rameni jsem se vždy mohla vyplakat.
Chytil si mě, když padala jsem k zemi, svým úsměvem vyřešil všechny mé problémy. Jsi má síla, když cítím, že jsem na dně, a já říkám, dnes i zítra, miluji tě.
Věděla jsem, že někde jsi, ale neznala tvé jméno. Volala jsem na tebe, ale nepřicházel jsi, jak bylo určeno. Věděla jsem, že tě mám hledat, ale nevěděla, jak vypadáš, pak má duše poznala, lásky pravou tvář.
muž a žena sedí v objetí nad výhledem na zátoku na lavičce
zdroj: pexels.com

Nezapomeňte na výročí vašeho vztahu! Přeci jen se jedná o důležitou událost a vaše drahá polovička by mohla být značně uražena, pokud to i letos vyšumí a vy zapomenete.

Básničky z lásky na dobrou noc

Nevydržíte bez něj do rána? Zamilované básničky pro vašeho muže mu zpříjemní usínání, ať je kdekoliv.

Myslíte na její tvář, už nevíte, jak jí svou lásku vyjádřit? Básničky pro zamilované jsou zde pro každou denní dobu.

Chci být tvou přikrývkou, hřát tě celou noc, držet tě ve snách, být postelí tvou, dbát na tvůj klidný spánek, mít tu moc, odehnat od tebe tvůj strach, přijít ti na pomoc, šeptat ti slova lásky, na dobrou noc.
Šeptám do vánku, abych popřála ti do spánku. Vzpomeň, když jsme se dnes viděli, za celý den dost času neměli. Teď přála bych si být světlem měsíce, co dotýká se tě sice, však kdyby srdce naše vedle sebe bila, nová hvězda na nebi by se objevila.
​​Jsi moje sluníčko, můj měsíční svit. Ten, který mě rozzáří, stále by tady měl být. Hvězdy ve tvých očích, cítím se, jako na kolotoči, přesto jsou mým průvodcem, říkají, kdo skutečně jsem a tobě teď už sladké sny, miluji tě, můj jediný!
zdroj: youtube.com

Básničky z lásky na dobré ráno

Jste vzhůru a už ho zase máte plnou hlavu? Probuďte ho zamilovanou básničkou pro toho nejlepšího chlapa na světě! 

Spěcháte si s ránem jen pro její úsměv? Řekněte jí to veršem! Básnička od srdce pro ni je tím nejkrásnější vyznáním citů.

Žárlím na ranní slunce, které tě vidí jako první. Žárlím na šálek kávy, který může líbat tě na rty.
Když jsem na dně, zvedáš mě. Když mě něco bolí, léčíš mě. Tvá láska je nadmíru silná a ty má jediná čarodějka, která učí mě milovat tě stále více, k nohám skládat ti růží na tisíce.
Žádné hory ani moře, nás nemůže rozdělit, jenom se setměním a brzkým nitrem, musím se o tebe podělit, přeji ti krásné ráno, lásko má, nový den myšlenkou na tebe pro mě začíná.
růžové květy, mezi nimi dřevěné srdce s vyznáním i love you
zdroj: pixabay.com

Pokud vám vaši blízcí oznámili, že se rozhodli spojit své životy, inspirujte se u nás nejhezčími přáníčky k zásnubám!

Vyznání lásky

Ještě neví, že je váš vyvolený? Nevíte jak jej oslovit? Lásku můžete vyznat i v rýmech, tak se toho nebojte!

Ostýcháte se na ni promluvit, někam ji pozvat, nevěříte si? Zamilovaný verš je pro každou dívku jasným znamením vašich opravdových citů.

Veršované vyznání lásky je prvním krokem ke společnému rande! Jedině tam zjistíte, zda jste pro sebe ti praví.

Hluboce mi chybíš, mé srdce pro tebe bije. Nemohu plně dýchat, jsem ten, který pro tebe žije a až se zase rozdělíme, budu čekat na tebe v touze, být ti nablízku, stačí mi pouze.
Miluji tě celým srdcem, celou svou duší, možná mi nevěříš, možná jen tušíš, že ta láska je hluboká, čistá, ale ty pochybuješ, bolí mě srdce, dokud se nedozvím, jestli mě taky miluješ.
Jsi rukou, která se ke mě natahuje, úsměvem, který mě zosobňuje, světlem pro mou temnotu, láskou na sto životů. Miluji tě, od srdce a vřele, opětuješ mi to, neb zůstaneme pouze přátelé?
muž jede na růžovém kole, ženu veze na nosiči, krásný den, obloha s bílými mraky
zdroj: pexels.com

Pokud jste sem přišli v období svatého Valentýna, máme pro vás připraveno nepřeberné množství inspirace přímo pro tento svátek!

Básničky od srdce pro odpuštění

Někdy přichází chvíle, kdy i v té největší zamilovanosti přichází pochybení.

Láska přece dokáže i hory přenášet!

Požádejte o odpuštění tak, aby bylo všechno špatné zapomenuto.

Cítit tvé teplé ruce na své tváři, držet tě v láskyplném objetí, vášnivě a klidně líbat tvé rty, dal bych všechno a požádal, odpusť mi.
Vztahy jsou křehké, jako sklo, měl jsem se starat, dávat své city najevo. Tolik tě miluji a teď už to vím, prozraď, zda odčinit chybu ještě smím? Bez tebe je mě jen polovina, odpusť, jsi pro mě jediná.
Tak málo jsem tušila o smutku, o bolestivém zármutku, o dnech které se jen líně vlečou, minuty kolem mě bezdůvodně tečou. Kdybych mohla, pro tebe obletím svět, odpusť, teď beru vše, co jsem řekla zpět.
Už vím, jak moc jsem se mýlila, jak moc jsem tě vším, co se stalo, zradila, že to nebylo správné už od začátku, ublížila jsem a uvrhla tě do zmatku. Prosím, odpusť mi a ukonči ten strach než se vše mezi námi promění v prach. Bez tebe být nemůžu, odpusť a začněme znovu, tak jako dva, kteří mají být spolu.
muž píše na papír vyznání i love you
zdroj: pexels.com

Pokud se bavíme o zamilovaných básničkách, patří k nim i darování květin. Věděli jste však, že i barva růže vypovídá o tom, co chcete skutečně vypovědět? Rudá růže je symbolem touhy a opravdových citů, žluté poukazují na žárlivost, bílé na oddanost a růžové na vděčnost.

Nejznámější českou milostnou baladou je bezpochyby Máj. Máchova slova dodnes nejlépe vykreslují měsíc lásky. Víte ovšem, že na poli romantiky a významných zamilovaných básní působilo jmen mnohem víc? Připomeňme si ještě Jaroslava Seiferta, jehož milostné básničky patří k nejkrásnějším, dále Jiřího Wolkera či Františka Halase.

Pokud jsme už zmínili Amora, nebo-li Eróse či Cupida, boha a celkové zosobnění lásky antické mytologie, pojďme si jej nyní malinko přiblížit. Ačkoliv Řekové se vzhlíželi v kultu krásného mladíka s lukem, šípy a křídly, Římané jej vyobrazovali, jako dítě. Právě jeho střely byly tím mocným, co Amor dostal darem. Lásku nezpůsobil zamilovanou básničkou, ale přesně mířeným zásahem ze svého luku, proti kterému nebyli odolní ani největší bohové starověké kultury.

Autor článku
Sára Šedivá

Člověk by měl vždy ocenit jedinečné životní okamžiky - jubilea, narozeniny, vzpomenout si na blízkého člověka, jeho jmeniny, oslavit výročí svatby, narození nového života, jednoduše se radovat z každé chvíle. Jsem ráda, že mohu být nápomocna těm, kteří chtějí své nejbližší obdarovat milým slovem, ale nemohou jej právě najít.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X