Nejkrásnější blahopřání k svátku pro Alfréda na jednom místě. Vyberte si!

Nevíte, jak na přání k svátku Alfrédovi?

Co by měla taková gratulace obsahovat a na co určitě nezapomenout? 

Už si s tvorbou blahopřání nemusíte dělat starosti! Pusťte se do vybírání z těch nejzajímavějších textových i obrázkových tipů! 

Textová blahopřání ke jmeninám

Máte už jistou představu o tom, jak by vaše přáníčko ke jmeninám pro oslavence mělo vypadat, ale nedaří se vám najít ta správná slova, kterými byste vyjádřili, co chcete oslavenci popřát? 

Pusťte se do čtení a inspirujte se těmi nejoriginálnějšími svátečními texty!

Všechno nejlepší k svátku, drahý Alfréde! Mám takové štěstí, že mám tak starostlivého a velkorysého přítele, jako jsi ty. Ať jsi stále šťastný a zdravý!
Nikdy nedokážu dostatečně poděkovat Bohu, že mi seslal do života anděla v podobě toho nejlepšího přítele. Děkuji za všechno a přeji ti k tvému svátku jen to nejlepší! Mám tě rád/a!
Přeji ti všechno štěstí na světě, Alfí! Vnesl jsi do života všech, kteří tě znají, tolik radosti a smíchu. Děkuji, že jsi, jaký jsi. Nikdy se neměň! Všechno nejlepší k svátku!
Přeji ty nejkrásnější jmeniny nejlepšímu příteli na světě! Doufám, že máš před sebou krásný život, a to samozřejmě se mnou v zádech. Vždycky budu tvým strážným andělem. Vše nej!
Všechno nejlepší k svátku, Alfréde! Kéž se ti daří ve všech aspektech tvého života. Drž se, určitě to bude ještě velká jízda!

Přizpůsobte svou gratulaci tomu, že oslavujete pánské jmeniny. Vybírejte z přání k svátku pro muže, kterými určitě zaujmete!

Přáníčka plná lásky

Je-li Alfréd vaší láskou, není lepší příležitosti, než jsou jmeniny, kdy byste měla svému milému připomenout, jak moc důležitou součástí vašeho života je. 

Vybírejte z těch nejromantičtějších textových gratulací, kterými Alfrédovi rozbušíte srdce!

Když najde člověk lásku svého života, nikdy by se jí neměl vzdát. Já jsem našla tu svou v tobě. Budu o tebe pečovat teď a navždy. Miluji tě a přeji ti krásné jmeniny, miláčku!
Pro všechny toho tolik děláš a často zapomínáš na své vlastní štěstí. Obdivuji tvou nádhernou duši. Dávej na sebe, prosím, pozor. Miluji tě a přeji ti nádherné prožití svátečního dne!
Dnešek je krásný jako slunečnice. Můj milý, dávej na sebe pozor, protože o tebe nikdy nechci přijít. Od našeho prvního setkání je totiž každý můj den naprosto úžasný. Děkuji ti. Vše nejlepší k svátku, můj princi!
Jsi jediný člověk, který mě může udělat opravdu šťastnou, tak prosím nezapomínej pečovat taky o sebe a ne jen o ostatní. Užij si svůj výjimečný den jen a jen podle sebe. Krásné jmeniny!
V tomto krásném období, prosím, věz, že na tebe neustále myslím a modlím se za to, aby se ti dařilo. Nestresuj se ničím a dávej na sebe pozor. Všechno nejlepší k svátku, lásko!

Prozkoumejte také další zamilovaná přání ke jmeninám! Jistě v nich najdete, co hledáte!

SMS přání k svátku Alfrédovi

Dnešní moderní společnost je plná spěchu a touze po co největším pohodlí. Spojte tyto dvě věci dohromady a pogratulujte oslavenci rychle, jednoduše a pohodlně odkudkoliv. 

Pošlete oslavenci milou SMS zprávu, ve které mu pogratulujete k jeho významnému dni!

Žij naplno, příteli a užívej si každý okamžik svého života! Dnes je tvůj den a já ti přeji, aby ti štěstí zaklepalo na dveře. Hodně štěstí a zdraví k tvým jmeninám!
Ať ti následující rok přinese významné a pozitivní změny do tvého života! Přeji ti šťastné a veselé jmeniny, Alfréde!
Přeji ti velmi šťastné jmeniny! Ať se ti splní každé tvé přání. Vytvoř si na dnešek ty nejkrásnější vzpomínky, příteli!
Zasloužíš si všechny úsměvy tohoto světa. Ať máš jmeniny, na které budeš vzpomínat do konce života!
Někteří lidé se rodí s krásnou tváří a někteří se rodí s geniální myslí a nádhernou duší. Ty splňuješ snad všechno. Přeji ti k tvému svátku, Alfréde, jen to nejlepší!

Pokud vás zaujala myšlenka blahopřání skrze textovku, můžete si prohlédnout také další várku SMS přání k svátku!

Obrázkové gratulace a gify k svátku

Obrázkem nikdy nic nezkazíte. Ba naopak! Ozvláštníte jím svou gratulaci a odlišíte ji tak od těch ostatních. 

Pusťte se do vybírání gratulací, které jsou už zakomponovány do obrázků, nebo ke svému textu přidejte humorný pohyblivý gif!

Přání k svátku Alfrédovi na pozadí konvice s čajem a hrníčkem s dýní, položenými na stole zdobeném podzimními dekoracemi.
zdroj: unsplash.com
Sváteční blahopřání Alfrédovi na pozadí deky, na níž je položena kniha s dýní, větvička s bobulemi a písmeny na dřívkách "O, C, T".
zdroj: unsplash.com
Gratulace k svátku pro Alfréda na pozadí dvou vyřezávaných dýní, položených před dveřmi domu.
zdroj: unsplash.com

Prohlédněte si také, jaké další obrázkové gratulace k svátku byste mohli svým blízkým poslat.

Sváteční gify

Gif přání k svátku se čtyřmi zpívajícími mimoni foukajícími do narozeninové frkačky.
zdroj: giphy.com
Barevná pohyblivá animace ve tvaru medvídků.
zdroj: giphy.com
Barevný pohyblivý obrázek s létajícími objekty ve tvaru balónků a konfet.
zdroj: giphy.com

Hledáte nějaké básničky k svátku Alfrédovi, kterými byste ozvláštnili svou gratulaci? Vybírejte z našich úžasných veršovaných gratulací!

Zajímavosti o jméně Alfréd

Význam jména Alfréd pochází se staroanglického (anglosaského) slova “Ælfræd”, které se skládá ze dvou slov, a to “ælf – elf” a “ræd – rada”. Ve výsledku můžeme jméno přeložit jako “elfí rada”

V historii se můžeme setkat s Alfrédem Velikým, což byl král Wessexu v letech 871–899. Alfréd úspěšně bránil své království proti vikingským pokusům o dobytí a v době své smrti se stal dominantním vládcem Anglie. 

Dalším známým nositelem podoby tohoto jména byl svatý Altfrid, benediktinský biskup, který uctíval Pannu Marii. Altfrid byl ředitelem školy v opatství Corvey v Sasku. V roce 851 byl jmenován biskupem Hildesheimu a založil opatství Essen. Celá franská říše ho ctila pro jeho svatost a oddanost Panně Marii. Byl také blízkým královským rádcem východofranského krále Ludvíka Němce. 

Můžeme se ale také setkat s jinou historií jména. Dle některých osob pochází jméno Alfréd ze staro hornoněmeckého jména “Adelfried”, které je složeno ze dvou slov, a to “aþalaz – vznešený, šlechtic, aristokrat, významný, slavný, vynikající” a “friþuz – mír, klid, přátelství”. Jméno tedy můžeme přeložit také jako “vznešený ochránce míru”

Numerologií bylo ke jménu Alfréd přiřazeno číslo jedna a barvami těchto mužů jsou tmavé barvy, ale převážně červená a oranžová

Alfrédové jsou jako dvě různé strany stejné mince. Umí být velmi dobrými lidmi se silnými morálními zásadami, ale umějí být také zločinci a podvodníky. V každém případě se ale jedná o lidi, kteří mají sílu a odhodlání a jsou předurčeni k úspěchu. Ve vztahu potřebují partnera, který by jim pomohl najít klid, mír a rovnováhu. 

Přezdívky a zdrobněliny pro jméno Alfréd mohou být Alfrédek, Fred, Alfík, Alfi, Alf, Fredy, Fredík a další. 

A kdy má svátek Alfréd? Pogratulovat těmto mužům a oslavovat společně s nimi můžete 28. října.

Podobným jménem je Albert. Znáte nějakého? Pokud ano, můžete mu poblahopřát ke jmeninám některým z přáníček k svátku pro Alberta!

Vybrali jste si, zda zvolíte do svého přání k svátku Alfrédovi pouhý text, nebo ji oživíte některým z pohyblivých nebo nepohyblivých obrázků? 

Rozhodli jste se, zda pošlete přání elektronicky, klasicky poštou, nebo jej předáte osobně? 

Ať už je to jakkoliv, nikdy nezapomeňte na to, aby vaše gratulace zněla upřímně a číšily z ní jen pozitivní emoce.

Autor článku
Markéta Bieleszová

Sdílená radost je dvojnásobná radost. Ať už se jedná o narozeniny, svátek, svatbu nebo jiné výročí, je nádherné sdílet tyto chvilky s ostatními. To je možné prostřednictvím upřímných slov. V mých článcích se snažím čtenáři nabídnout takové texty, které se dotknou lidského srdce a vykouzlí úsměv na tváři.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X